Körutazás szuperexpressz vonattal Kína két lenyűgöző metropolisza között

Körutazás szuperexpressz vonattal Kína két lenyűgöző metropolisza között, Kína, 2018-08-13, Program szerint
  • Körutazás szuperexpressz vonattal Kína két lenyűgöző metropolisza között
  • Kína | Kína
  • Időpont: 2018-08-13 | 8 nap / éj
  • Ellátás: Program szerint
  • Közlekedés: repülő | BUD
  • már 249 000 Ft-tól
  • Árlista és ajánlatkérés
Értékelés:

 


Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok, és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja. 


 


Tervezett program:


 


1. nap: Budapest ...


Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.


 


2. nap: ... Peking - Olimpiai helyszínek


Érkezés, majd fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.


 


3. nap: Peking - Nyári Palota - Tienanmen tér - Tiltott város


Reggeli, majd városnézés: A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Peking szívében helyezkedik el Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.


 


4. nap: Szellemek Útja - Ming sírok - Kínai Nagy Fal


Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül, ezután megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.


 


5. nap: Ég temploma - Shanghai


Reggeli, majd délelőtt ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a "Föld közepe" található. Ezután transzfer a vasútállomásra. Elutazás Shanghaiba a 2011 júniusában átadott szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4 óra alatt teszi meg a Peking - Shanghai közötti 1318 kilométeres távot. Érkezés után városnézés: Nanjing Road, Bund. Hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.


 


6. nap: Shanghai - Suzhou - mandarinkertek - Shanghai


Reggeli, majd kirándulás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik "Kelet Velencéjének". 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, ezek közül kettőt tekintünk meg, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Shanghaiban.


 


7. nap: Shanghai Óváros - Jade Buddha templom - Örömök kertje


Reggeli, majd a városnézés folytatása: Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok - mandarin - építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Vacsora egy városi étteremben. Este transzfer a repülőtérre.


 


8. nap: Shanghai - Budapest


Hajnalban elrepülés Budapestre menetrend szerinti járattal. Érkezés a menetrendtől függően.


 


A változtatás jogát fenntartjuk!


 


Az út során érintett UNESCO Világörökségek: -      Tiltott Város


 -      Nagy Fal


 -      Suzhou mandarinkertek


 -      Ég temploma


 -      Pekingi Nyári Palota


 -      Ming királyi sírok


 -      A Nagy Csatorna

A 120 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


-      repülőjegy


-      szuperexpressz vonatjegy


-      BBP biztosítás


-      közlekedés külön busszal


-  elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb. 3-4*-os), kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel


-      magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Minimum létszám: 15 fő


 


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 


Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


 


 


Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:Peking
Shanghai

Utasaink írták vendégkönyvünkben:


 


"köszönöm a csodálatosan szervezett sanghai-peking utat önöknek.szeretném kiemelni a tapasztalt, kedves rolunk maximálisan gondoskodó idegenvezetőnek anettnek az emberségét az utasaiért mindent bevető képességét remélem még fogok utazni önökkel, mert tényleg nagy élményt jelentett számunkra ez a szép utazás"


 


"A legutóbbi Kína szuperexpresszel útjukon vettem részt október 16-23 között. A meghirdetett program mindenben teljesült, sőt a helyi és a kísérő idegenvezetők jóvoltából további kiegészítő programokon is részt vehettünk. Ezáltal sikeres és élmény dús utazáson vehettünk részt. A szerencsésen biztosított helyi idegenvezetők mellett az Iroda saját idegenvezetőjének sokoldalú felkészültsége, tájékozottsága nagyban járult hozzá az élményszerzéshez.
Józsa Anetta segítségével széleskörű ismereteket szerezhettünk a kínai látnivalókról, történelméről, társadalmáról, életmódjáról, szokásaikról, nyelvéről és sok más érdekes tudnivalókról. Ebben a nem könnyű desztinációban sikeresen oldotta meg a váratlan helyzeteket és segített át mindenkit a felmerülő problémákon. Személye sokban járult hozzá, hogy élményekben gazdagon, sikeresen élhettük át e távoli országban tett látogatásunkat.
Köszönöm ., köszönöm Anetta!""Nem jellemző rám, hogy be - és feljegyzéseket írogatnék bármilyen fórumban, de most kivételt teszek. Egy hete érkeztünk meg Kínából, amelyet az Önök szervezésében volt lehetőségünk meglátogatni. Utitársammal egybehangzóan állapítottuk meg, hogy a kezdeti - itthoni - jó benyomás, csak erősödött az út folyamán. Itthon az iroda munkatársainak kedves, segítőkész, korrekt munkája tetszett. Az utazás alatt pedig a jó szervezés, a jó időkihasználás, a programok folyamatossága és végül de nem utolsósorban az idegenvezető (dr. Varga Bálint)profizmusa tette emlékezetesen széppé, izgalmassá, élvezetessé az utazást. Köszönöm a magam és utastársam nevében a szép élményt! ""Az utazásszervező iroda maximálisan teljesítette az ígért programot. Mindez nagyrészt Dobos Miklós idegenvezetőnek is köszönhető, aki nagy gondossággal, higgadtan, barátsággal, nagy tudással, profi módon vezette a csoportot. "Miklós: Most minden összejött". Nagy élmény volt Shanghai világváros felhőkarcolóival, sok látványosságával. Láttuk, hogy Kína városainak, településeinek fejlesztésével, iparosításával milyen eredményeket ért el. A szervezés is nagyon jó volt, az autóbusz a nagy forgalomban midig ott várt bennünket, ahol kellett. A kínai segítők szintén jók voltak. A szállodák színvonala megfelelő volt. Csak így tovább, gratulálunk .!"


 


"Szeretném megköszönni a kifogástalanul megszervezett Pekingi szilveszteri utat.Az idegenvezető Katinak a munkáját csak dicsérni tudom,aki nagyon felkészült volt és látszott rajta a munkájának szeretete.Ez nagyon ritka,sajnos más idegenvezetőnek sikerült már elrontani a mesebeli utakat.Az Önök irodáját csak ajánlani tudom mindenkinek és elsősorban Katalin útjait!Köszönöm az élményeket és remélem,hogy hamarosan újra az Önök útján veszünk részt!"

Árlista és Ajánlatkérés
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI