Ezerarcú Dél-Toszkán tájakon- nyaralással 7 nap/6 éj

Ezerarcú Dél-Toszkán tájakon- nyaralással 7 nap/6 éj, Olaszország, 2018-09-15, Reggeli
  • Ezerarcú Dél-Toszkán tájakon- nyaralással 7 nap/6 éj starstarstar
  • Olaszország | Olaszország
  • Időpont: 2018-09-15 | 7 nap / 6 éj
  • Ellátás: Reggeli
  • Közlekedés: autóbusz | -
  • már 104 895 Ft-tól
  • Árlista és ajánlatkérés
Értékelés:
Rövid ismertető

A kéklő tenger és a sokszínű kirándulások ötvözetét ajánljuk programunkon!
Toszkána tengerpartja a legszebbek közé tartozik, környezete pedig sok ismeretlen kincset rejt. Bejárhatjtuk a toszkán táj legelbűvölőbb, festői középkori településeit, hajóval pedig felfedezhetjük a közeli szigeteket is.
A finom ételek, a gazdag látnivalók, a környék különleges természeti adottságai, mint a Saturnia hőforrás, egyedülálló és remek kikapcsolódást ígérnek. Mind a tenger szerelmeseinek, mind a kulturális élményt kedvelőknek felejthetetlen élményeket tartogatunk! Mindezek mellett a szálláshelyünk közvetlenül a tengerparton található!

Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó).
Szállás

Village Golfo degli Etruschi -
3*-os üdülőtelep Orbetello (Maremma)
közvetlen tengerparti, strandszervíz  és Wi-Fi az árban! 

A szálláshely  2-3-4 személyes elhelyezést biztosít légkondícionált, kényelmes, modern berendezésű, fürdőszobás bungalókban, melyek alapterülete kb.26 m². A kétszemélyes hálószobához egy kis nappali tartozik TV-vel és hűtőszekrénnyel, és mindegyik bungalónál kültéri pihenősarok is található.
További információk: ITT!
Videó a szálláshelyről: ITT!

Ellátás (krt)
reggeli, felár ellenében vacsora (kötelező)- vacsorához ajándék ital (víz, bor)

Fel- és leszállási lehetőség
Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében: 
Debrecen- Nyíregyháza- Miskolc: 8 990 Ft/fő oda-vissza
Eger- Gyöngyös: 7 590 Ft/fő oda-vissza
Időpontok
 
7 nap/6 éj 
2018. 09.15-21. (szombat/péntek) 
oda-vissza nappali utazás

Program

KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK: 
Saturnia hőforrás: ITT! 
Halott város: ITT!
Szépséges szörnyetegek világa: ITT!

1. nap: Budapest-Maremma
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Maremma-ban található szálláshelyünkre a késő esti órákban.

2. nap: Hajókirándulás Giannutri és Giglio szigetekre fürdőzéssel
Szabadprogram, vagy egész napos hajókirándulás a toszkán szigetek kisebb gyöngyszemeihez (Ár hajójeggyel és ebéddel: 49 EUR/fő). Reggeli után Argentario/Porto San Stefano kikötőjébe érkezünk. Az elragadó kikötő a Monte Argentario- félszigeten található, egy kis út köti össze a szárazfölddel. A menetrendtől függően szabadidő a városkában. A legenda szerint, amikor Vénusz kikelt a tengerből, a nyakláncáról lepergett hét gyöngy, ebből lett a hét toszkán sziget, köztük Giannutri és Giglio-szigete is, melyeket a hajókirándulás alatt célba veszünk. Giannutri félhold alakú kis szigete a legdélebbi a hét toszkán sziget közül és szigorú természetvédelmi felügyelet alatt áll. Látogatása csak szervezett formában történhet, állandó lakosainak száma mindössze 20 fő. Sétálunk a parti sétányon, majd fürdési lehetőség a partszakasz egyik elragadó öblében. Visszatérünk a hajó fedélzetére és elfogyasztjuk ebédünket, mely a fenséges tenger gyümölcseit is tartalmazza. Továbbhajózunk a „Liliom-sziget” néven ismert Giglio-szigetére, ahol Olaszország egyik legtisztább tengervizű partszakasza vár minket, a vidék 90%-a a mai napig érintetlen. Meglátogatjuk a Castello negyedet, majd lehetőség lesz szabadidőre, strandolásra is. 

3. nap:  Viterbo- Bagnaia: Villa Lante- Halott város: Bagnoregio
Ezen a napon is választhatnak, hogy a tengerparton pihennek, vagy velünk tartanak egy igen tartalmas és egyedülálló látnivalókat ígérő, egész napos fakultatív programra (Ár: 35 EUR/fő). Reggeli után Lazio tartomány felé vesszük utunkat, a Bolsena-tó partján utazunk, melyet ősi kis falvak vesznek körbe. A középkori városfallal körbevett Viterbo-ba érkezve, megcsodáljuk  a monumentális pápai palotát és a székesegyházat. A városnézés után a közeli Bagnaia fenséges vidékére utazunk, ahol a festői, reneszánsz Villa Lante-t látogatjuk meg. A villa épülete lenyűgöző, egyedülálló parkkal van körülvéve, mely gyönyörű példája a késő-reneszánsz olasz kertépítésnek. Napunkat egy időutazással zárjuk az itáliai szellemvárosban, vagy más néven a Haldokló városban, Bagnoregio-ban. Nincs látogató, aki ne ámulna el a felhők feletti település látványától, mely nem véletlen, hogy felkerült a világ száz legveszélyeztetettebb, fokozottan védendő műemléklistájára. A káprázatos környezetben megbújó, autóforgalomtól elzárt, egykor nyüzsgő városkában ma már csak egy tucat ember él, megközelíteni csak egy romantikus, keskeny hídon lehet. 

4. nap: Középkori kisvárosok: Capalbio -Tarot Garden (Szépséges Szörnyetegek mesés világa)- Argentario félsziget -
Grosseto: St. Lucia fesztivál
Délelőtt szabadidő, fürdőzés, kora délután egy fantasztikus félnapos programra invitáljuk Önöket a környék egyedülálló látnivalóihoz (Ár: 25 EUR/fő). Elsőként  az Argentario-félsziget csodás tájain utazunk: mesés partok és tájak mellett haladunk, elragadó városkákkal ismerkedünk, majd Capalbio-ban teszünk látogatást. A városka eldugott kis utcáin, bámulatos terein bandukolva a középkorban találjuk magunkat. Hihetetlen hangulatot árasztanak a kőépületek és a sikátoros kis utcácskák, amiket látni kell! A városka megtekintése után az itt található misztikus kertet vesszük célba. A 25 év alatt létrehozott Tarot Garden néven ismert, Gaudi által ihletett, káprázatosan színes szoborkertben a Tarot kártyák lapjairól készült hatalmas méretű szobrokat láthatjuk. Az itt található Szépséges szörnyek hatalmas élményt ígérnek azoknak is, akiket az ezoterikus világ nem érint meg. A kerámia-és tükördarabokkal borított figurák egy részének a belsejébe be is lehet menni, lépcsőkön és folyosókon át újabb és újabb részletgazdag apróságok tűnnek fel. Grosseto-ban a belvárosban a műemlékek közül kiemelkedik a Városháza palotája és a Dóm. A programunkat kiegészítve elvegyülünk az évente megrendezésre kerülő Santa Lucia fesztivál forgatagában, és csemegézhetünk az utcákra kitelepült árusok termékeiből és a rengeteg ínycsiklandó finomságból is.   

5. nap: Pitigliano- Sorano- Saturnia hőforrás fürdőzéssel
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív program a tufára épített városokhoz és a vidék egyedülálló hőforrásához, fürdőzéssel (Ár: 30 EUR/fő).  A tufakiszögellés tetején álló, a Lente folyó völgyére néző Pitigliano Olaszország legszebb falvainak listáján szerepel. Épületei és zegzugos kis utcácskái szinte beleolvadnak a sziklákba, mintha azokból faragták volna ki őket. Végigsétálunk a meseszerű település tufába vájt útján a történelmi óvárosban, melyet az egykor itt élt zsidő közösség miatt kis Jeruzsálemnek is neveznek. A festői Sorano-t a toszkán Matera néven emlegetik. A sziklatetőre épült ékszerdobozban a panoráma lenyűgöző. Egyedi hangulatú sétánk során megnézzük palotáját, ahol szinte a középkorban érezhetjük magunkat. A város közepén magasodó teraszról a naplemente látványa egyedülálló, a lemenő nap fényében köszön vissza leginkább a városka meseszerű hangulata. Utunk az egyik legkülönlegesebb látványt nyújtó, több ezer éves múltra tekintő, meglehetősen kanyargós úton megközelíthető Saturnia hőforráshoz vezet. A fürdőt a rómaiak idejéből már említetik az írásos emlékek, később pedig a középkorban is rendszeresen használták. Megmártózhatunk a sziklákon lezúduló, természetes kőkádakban gőzölgő forrás közel 36 fokos vízében és élvezhetjük a víz gyógyító-és masszírozó hatását miközben a környező táj szépségében gyönyörködve lazítunk. 

6. nap: Szabadprogram a tengerparton
Szabadprogram a tengerparton A mai napot a pihenésnek szenteljük. Kedvükre napozhatnak, strandolhatnak vagy barangolhatnak a szálláshely környékén, Orbetello-ban. 

7. nap: Maremma- Budapest

Hazaindulunk, magunk mögött hagyjuk Toszkána csodálatos vidékét. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az éjszakai órákban. 

Fantasztikus akció

Kiránduláscsomag az egész hétre, 4 program: 139 EUR/fő helyett 125 EUR/fő
Strandszervíz és Wi-Fi az árban!

Felárak és belépők

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):

- Hajókirándulás Giannutri-Giglio: 49 EUR/fő
- Viterbo-Bagnaia-Bagnoregio: 35 EUR/fő
- Középkori kisvárosok-Capalbio- Grosetto: 25 EUR/fő
- Pitigliano- Sorano- Saturnia hőforrás fürdőzéssel: 30 EUR/fő

FANTASZTIKUS AKCIÓ!
Kiránduláscsomag az egész hétre, 4 program: 139 EUR/fő helyett 125 EUR/fő

Belépők ára összesen: kb. 20 EUR/fő
- Bagnaia/Villa Lante: kb. 5 EUR/fő
- Bagnoregio/ Haldokló város: kb. 2,5 EUR/fő
- Capalbio/ Tarot Garden: kb. 7 EUR/fő
- Saturnia hőforrás: kb. 5 EUR/fő
Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: Társítási lehetőség!
A részvételi díj tartalmazza
autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza
baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (565 Ft/fő/nap) , útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat (1,5 EUR/fő/nap).

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.
Árlista és Ajánlatkérés
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI