Csehország - Csehország gyöngyszeme: Cesky Krumlov

Csehország - Csehország gyöngyszeme: Cesky Krumlov, Csehország, 2018-09-15, Önellátás
  • Csehország - Csehország gyöngyszeme: Cesky Krumlov
  • Csehország | Csehország
  • Időpont: 2018-09-15 | 2 nap / 0 éj LM
  • Ellátás: Önellátás
  • Közlekedés: autóbusz | -
  • már 19 990 Ft-tól
  • Árlista és ajánlatkérés
Értékelés:
Leirás

1. nap: Budapest, Cesky Krumlov

Korán reggel 05.45-kor indulunk Budapestről. Találkozó 05.35-kor Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál. Folyamatos utazás Csehország felé, melyet rövid pihenőkkel szakítunk csak meg. A délelőtti órákban érkezünk az UNESCO Világörökség listájára 1992-ben felkerülő Cesky Krumlov városába. A városka történelmi negyedét körbe öleli a Moldva folyó, melyről a nevét is kapta Krumme Aue, azaz görbe mező. Városnéző sétánkból nem maradhat ki a krumlovi vár, mely a prágai Hradzsin után a második legnagyobb Csehországban. A várat a 14. században kezdték építeni, majd az évszázadok alatt folyamatosan bővült. Négy fő részből áll: alsó- és felsővár, barokk színház és kastélypark. A város másik jelképe a vártorony, mely kör alakjával 54 méter magasra emelkedik a város fölé. Innen szemkápráztató panoráma tárul a szemünk elé. Természetesen a Szent Vitus templom sem maradhat ki a városnéző sétánk során, mely gótikus freskómaradványai lenyűgözik a turistákat. A nap folyamán az Eggenberg család birtokában lévő sörgyárat is meglátogatjuk. Itt bepillantást nyerünk a sörfőzés rejtelmeiben, mely szinte a várossal egyidős illetve meg is kóstolhatjuk ezeket a cseh remekeket. A délután/este további részét szabad program keretében töltjük. Magyarországra a késő esti órákban indulunk vissza, így lehetőségünk lesz egy hangulatos vacsora elfogyasztására is. A késő éjszakai órákban érkezünk vissza Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza: utazást autóbusszal, utaskísérőt, ingyenes szervezett városnézést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a belépők árát (kb. 420 CZK), az esetlegesen felmerülő személyes költségek árát, a biztosítás árát, a fakultatív vacsora árát.

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő

Felszerelés: kis hátizsákot vagy táskát érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az egész napos városnézéshez és az útra.

Étkezés: célszerű a utazásra élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. Cesky Krumlov-ban lehet vásárolni hideg meleg ételeket, italokat, melyre idő is szakítunk.

Vidéki felszállási lehetőség:

• M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő

• M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő

• M1-es autópálya, (Tatabánya) autópálya melletti MC Donald’s parkoló

• M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő

• M1-es autópálya,(Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő

• M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő

• M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választjátok, jelezzétek megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 1 héttel adják meg). Csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra! Az utasok neve visszaigazolás után maximum indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500,-Ft/fős díj ellenében.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

A programok időrendi sorrendje változhat.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Árlista és Ajánlatkérés
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI