ANGKOR FELFEDEZÉSE – EGYÉNI KÖRUTAZÁS ANGOL IDEGENVEZETÉSSEL

ANGKOR FELFEDEZÉSE – EGYÉNI KÖRUTAZÁS ANGOL IDEGENVEZETÉSSEL, Kambodzsa, 2018-07-13, Reggeli
  • ANGKOR FELFEDEZÉSE – EGYÉNI KÖRUTAZÁS ANGOL IDEGENVEZETÉSSEL
  • Kambodzsa | Kambodzsa
  • Időpont: 2018-07-13 | 4 nap / 3 éj
  • Ellátás: Reggeli
  • Közlekedés: egyéni | -
  • már 159 000 Ft-tól
  • Árlista és ajánlatkérés
Értékelés:
Leírás
Angkor felfedezése – egyéni körutazás angol idegenvezetéssel
3 éjszaka Siem Reap-i szállással

Angkor csodálatos épületegyüttese, a Khmer Birodalom egykori fővárosa, s Kambodzsa első számú látnivalója és szimbóluma olyan varázslatos hely, mely egy bakancslistáról sem maradhat le, s melyet egyszer az életben látni kell. Vajon mi az a titok, amely messzi földről vonzza a turistákat, akik a hajnali sötétségben is képesek türelmesen várakozni, hogy megpillanthassák a jellegzetes öt torony sziluettjét a felkelő nap derengésében? Ideje a varázslat részesévé válni, s felfedezni Angkor különleges templomegyüttesét - és persze csodálatos országát, Kambodzsát, ahol őszinte örömmel fogadnak a khmer emberek, s ahol Ázsia igazi arca vár.
A négynapos egyéni körutazáshoz könnyen illeszthetők Kambodzsa egyéb látnivalói, néhány napos tengerparti üdülés, vagy akár a szomszédos országok, Thaiföld, Vietnam és Laosz meglátogatása. Kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Mikor érdemes Angkorba látogatni? Eső szempontjából a legjobb időszak a száraz évszak, mely november végétől április elejéig tart. Ilyenkor azonban rengeteg turista látogat el Angkorba, így hosszú sorokra és tömegre kell számítani. A legszárazabb – és egyben legforgalmasabb – hónapok a december és a január. Áprilisban és májusban rekkenő hőség van, csak az utazzon ilyenkor, aki jól bírja a párás, forró időjárást. Jó időszak lehet a monszun és a száraz évszak kezdete közötti időszak, ilyen a november. A monszun május végén kezdődik és október végéig tart. A legesősebb hónap az október, míg januárra jellemző a legtöbb napsütés. Kérjük, mindig tájékozódjon az aktuális időjárásról utazása előtt!

Angkor felfedezése - egyéni körutazás 1. nap
Megérkezés Kambodzsába, Siem Reap repülőterére a menetrend függvényében. A repülőtéren a helyi angolul beszélő idegenvezető fogadja az utasokat. Transzfer a szállodába, bejelentkezés. Rövid pihenőt követően utazás gépkocsival Angkor Wathoz, Angkor legjelentősebb templomegyütteséhez, mely II. Suryavarman király uralkodása alatt, a Khmer Birodalom aranykorában épült a XII. század elején. Az építmény a Meru-hegyet - az istenek otthonát mintázta. A templom belsejében kőfaragásokkal és domborművekkel díszített falak mesélnek a hindu mitológiáról és II. Suryavarman harcairól uralkodása alatt. A csodálatos ornamentika egyik kiemelkedő ékessége a több mint 2000 apszara táncos domborműve, akik a naplementekor olyan, mintha valóban életre kelnének. Angkor Wat megépítése feltehetően harminc évig tartott. Az építmény kiemelkedő fontosságú nemzeti szimbólum, megtalálható Kambodzsa nemzeti zászlaján is; a templomok a khmer ember lelkét, a Khmer Birodalom és a mai kambodzsai nép összetartozását szimbolizálják. Angkor Wat meglátogatása után transzfer vissza a szállodába. Szállás Siem Reap-ben.Angkor felfedezése - egyéni körutazás 2. nap
Reggeli után utazás gépkocsival a Siem Reap-től 15 km-re lévő Roluos templomcsoporthoz. Roluos a VIII-IX. században épült Indravarman király uralkodása alatt, aki Sivának ajánlotta a templomegyüttest. Három fő temploma Bakong, Lolei és Preah Ko. A környék Kambodzsa jellegzetes vidéke, a zöldellő rizsföldeket cukorpálma fák szegélyezik a rezzenéstelen tájban. Utazás autentikus helyi „közlekedési eszközzel”, ökörkocsival a Roluos Pagodához. A pagodához érkezve buddhista szerzetesek különleges szertartásának lesznek részesei az utazók. A szerzetesek megáldják őket jó egészséget és biztonságos utazást kívánva. Visszatérés a szállodába, szabadidő ebédre és rövid pihenésre. Délután utazás Angkorba, ahol a legfontosabb szentélyeket magában foglaló úgynevezett kis kör felfedezésének folytatása. Az első megálló a Ta Prohm templomnál van, mely a XII-XIII. század között épült II. Dzsajavarman király uralkodása idején és különlegességét az adja, hogy a régészek a feltáráskor talált állapotban hagyták: a környező őserdő hatalmas fagyökereinek „fogságában” – a látvány varázslatos. A következő látnivaló Banteay Kdei buddhista kolostora; a Bajon-stílusban épült „Cellák Citadellája” a késő XII. században épült és szerkezetét tekintve Ta Prohm és Prah Khan hasonmása. Utazás a tőle keletre fekvő Srah Srang mesterséges tavához, más néven "a király úszómedencéjéhez”. Ezután Angkor Thom - a Nagy Khmer birodalom utolsó fővárosának megtekintése. A tökéletes négyzet alaprajzú várost 8 méteres fal veszi körül, a XII. század végén építtette II. Dzsajavarman király. A Déli kapun belépve lenyűgöző, elefántokkal díszített kőbejárat és négy hatalmas faragott arc fogadja a látogatót. A város központja a Bayon templom, egy valóságos mestermű, melynek leghíresebb nevezetességei a Nagy Khmer Birodalom tartományait szimbolizáló „arcos” tornyok. A hatalmas kőarcok rejtélyes mosolyát nevezik Angkor mosolyának is. Látogatás a bonyolult domborművekkel díszített Elefánt király és Leprás Király teraszához. Vacsora a Marum étteremben, melynek egy kerttel körülvett hangulatos faépület ad otthont; itt a vendégek a helyi konyha díjnyertes különlegességeiből kapnak ízelítőt. A vacsora nemcsak gasztronómiai örömöket szerez, de támogatást is nyújt az itt gyakorlaton lévő helyi diákok képzéséhez, pályaválasztásához. Szállás Siem Reap-ben.Angkor felfedezése - egyéni körutazás 3. nap
Kora reggel utazás Angkor ékkövéhez, a Siem Reap-től 35 km-re lévő Banteay Srei-hez, más néven a „nők citadellájához”, melynek szépsége a reggeli fényben mutatkozik meg leginkább és Kambodzsa legjobban megőrzött temploma. A kisméretű, sötét rózsaszín homokkőből épült templom míves megmunkálása és részletes kidolgozása a klasszikus khmer művészet egyik legszebb példája. Visszaúton megálló egy helyi közösségnél, ahol az idegenvezető segítségével lehetőség van a helyi életformával történő ismerkedésre. Ebéd az ebéd az ikonikus Viroths étteremben Siem Reap-ben, majd izgalmas hajóút a Tonlé Sap-tavon, délkelet-ázsiai legnagyobb édesvízi taván. A tó érdekessége, hogy mérete folyamatosan változik az időjárási szezontól függően – az esős évszakban a négyszeresére duzzad fel. Helyi csónakba szállva Kampong Phluck falvának meglátogatása, ahol jellegzetes, cölöpökön álló házak láthatók. (Megjegyzés: hajóút csak júniustól márciusig, az esős évszakban lehetséges. A száraz évszakban Chong Kneas úszó falu megtekintése szerepel a programban. Szállás Siem Reap-ben.

Angkor felfedezése - egyéni körutazás 4. nap
A menetrendtől függően rendelkezésre álló szabadidő keretében lehetőség van Siem Reap színes piacainak egyéni felfedezésére. Az Artisans d'Angkort 1992-ben alapították a kambodzsai kézművesek támogatására és a helyi, ősi hagyományok továbbvitelére. Érdemes felfedezni, hogyan készülnek a lenyűgöző kő-és fafaragványok, lakkozott cikkek, selyemfestmények. Transzfer a repülőtérre.


A program az időjárási tényezők függvényében változhat. Az árak nem vonatkoznak az ünnepekre és a kiemelt időszakokra és a szabad kapacitás függvényében változhatnak.

A programok az időjárás és a menetrend függvényében változhatnak.
Az ár tartalmazza
transzferek az utazás alatt az útvonalnak megfelelően légkondicionált gépkocsival (vagy minibusszal – a  résztvevők létszámától függően) 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodában (Tara Angkor Hotel, Siem Reap, vagy hasonló) reggelis ellátás a szállodában, valamint egy alkalommal ebéd és egy alkalommal vacsora a program szerint a programban leírt kirándulások és városnézések belépőjeggyel, helyi angolul beszélő idegenvezetővel
Az ár nem tartalmazza
repülőjegy díja vízumdíj Kambodzsában (30 USD), 1 db útlevél fénykép szükséges hozzá a helyszínen, készpénzben fizetendő kilépési illetékek, kb. 40 USD fotó-és videokamera díja baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás útlemondási biztosítás díja bármilyen, a  Siem Reap-i Apsara Authority által megállapított pótdíj vagy extra díj az Angkor-i történelmi helyszín látogatásakor (a belépők mértéke előzetes értesítés nélkül változhat)
Szállás
Tara Angkor Hotel – Siem Reap, vagy azonos kategóriájú szálloda
Ellátás:
reggeli a szállodában, egy alkalommal ebéd és vacsora
Árlista és Ajánlatkérés
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI